Wat onbelemmerd groeien voor mij betekent

Overal waar je mij opzoekt zie je het staan: Onbelemmerd groeien. Het is waar ik voor sta, het is wat ik ook helemaal voel en wat ik mijn klanten het meest toewens van alles, onbelemmerd kunnen groeien met je bedrijf. Persoonlijk vind ik het ook een hele mooie term, maar wat bedoel ik hier nu eigenlijk mee? Waar sta ik dan dus voor?

Financiële vrijheid

Allereerst staat onbelemmerd groeien voor mij voor financiële vrijheid. Ik wil mijzelf elke maand een vast bedrag kunnen uitkeren maar ook wil ik genoeg reserve hebben om vandaag in te kunnen stappen in een jaartraject van een business coach zonder wakker te hoeven liggen over hoe ik dat ga betalen.

Meer klanten kunnen helpen zonder dat het meer tijd kost

Onbelemmerd groeien betekent voor mij ook dat de groei van mijn bedrijf niet afhankelijk is van mijn agenda. Ook als ik morgen 100 klanten erbij krijg raak ik nu niet in paniek en weet ik dat ik deze klanten kan helpen. Ik zal mijn dienst wat moeten aanpassen, maar daar is mijn bedrijf nu helemaal op ingericht. Op zo’n manier dat ik makkelijk aan de knoppen kan draaien om meer klanten te kunnen helpen zonder dat het mij meer tijd gaat kosten.

Efficiënt en geautomatiseerd ingericht bedrijf

En als laatste is onbelemmerd groeien voor mij een bedrijf dat zo veel mogelijk geautomatiseerd en geolied loopt. Het is voor mij een voorwaarde omdat ik mijn tijd wil steken in de groei van mijn bedrijf en niet in geneuzel als handmatig mails versturen omdat er iets niet goed is gegaan in de funnel, elke dag weer facturen maken of al die technische rompslomp om mijn bedrijf heen (ja, zelfs ik als technische bolleboos wil hier niet steeds mee bezig zijn). Nee, ik wil die toffe minicursus uitwerken die ik dit weekend heb bedacht en lekker naar netwerkbijeenkomsten kunnen gaan om geweldige ondernemers te leren kennen.

Word geen slaaf van je bedrijf

Als ik je nu één ding kan meegeven is het wel dat Onbelemmerd groeien altijd bovenaan je prioriteitenlijst moet staan als ondernemer. Wordt nooit slaaf van je bedrijf. Jouw bedrijf moet voor jou werken en jou helpen je droom te verwezenlijken. Je bedrijf moet je meer geld opleveren dan je in loondienst zou krijgen en ook nog eens in minder werktijd. Je bedrijf moet je energie en plezier geven. Dat is waar ondernemen voor staat.

Natuurlijk is het hard werken, klanten komen niet zomaar aangewaaid. Maar als je bedrijf je geen geld oplevert en alleen maar tijd en energie kost, waarom zou je dan nog ondernemer willen zijn?

Ik heb er alles voor over om onbelemmerd te kunnen groeien

Dat betekent dat je ook moeilijke beslissingen moet kunnen nemen als ondernemer. Die keuzes heb ik zeker ook gemaakt in mijn nu 11 jaar als onderneemster.

Om financiële vrijheid te krijgen, ben ik in 2016 Technisch VA geworden. Ik kon als Technisch VA 4 x zoveel verdienen dan ik met mijn webwinkel deed. Die keuze was dus snel gemaakt. Ik heb rigoureus mijn webwinkel stopgezet en mij volledig gericht op Technisch VA zijn.

Om meer klanten te kunnen helpen zonder dat het mij meer tijd kost heb ik ruim 3 jaar geleden ervoor gekozen al het uitvoerende werk voor mijn klanten uit te besteden aan een team van uiteindelijk 12 VA’s zodat ik mij kon richten op sales en marketing.

En afgelopen december de grootste beslissing tot nu toe nemen: Ik heb datzelfde team vaarwel gezegd en heb mijn aanbod omgegooid. Waarom? Omdat het team mij te veel geld kostte waardoor ik uiteindelijk zelfs geen loon meer aan mijzelf kon uitkeren. Het managen van het team en het werk kostte mij zoveel tijd en energie dat ik er letterlijk ziek van werd. In oktober en november heeft mijn lichaam mij aan alle kanten aangegeven dat het genoeg was.

Het was een moeilijke beslissing, je geeft niet zomaar alles op wat je in 10 jaar hebt opgebouwd. Maar ik moest die beslissing wel nemen en het roer omgooien om zelf weer te kunnen genieten van mijn bedrijf. Om zelf weer onbelemmerd te kunnen groeien.

Ga ook voor Onbelemmerd groeien

Maar, en dit is het goede nieuws, het hoeft niet altijd zó ver te gaan. Sterker nog, ik deel dit nu met je omdat ik het juist voor jou wil voorkomen. Je kunt nu al stappen ondernemen waardoor je, zonder dat het je meer tijd kost, meer omzet kunt maken. Je werkt hard als ondernemer, dus waarom zou je het jezelf niet makkelijker maken?

Wil je weten welke eerste stappen je nu al kan nemen? Vraag dan zeker mijn gratis e-book aan!

Je ontvangt aansluitend aan de e-mails horend bij het e-book ook mijn nieuwsbrief.
Je kunt je hiervoor altijd afmelden via de afmeldknop onderaan elke nieuwsbrief.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Van hollen naar stilstaan - blogbericht door Gea Simons

Van hollen naar stilstaan

Momenteel zit ik alleen thuis, complete stilte om me heen met alleen de klok die ik hoor tikken. De laatste maanden van 2023 waren voor mij complete gekte. Er gebeurde zoveel tegelijk.
Het gaat je niet in de koude kleren zitten, maar ik leef nog en deel graag met je hoe het nu met mij gaat.

Lees verder

Een nieuw jaar, een nieuw begin - Blog geschreven door Gea Simons

Een nieuw jaar, een nieuw avontuur

Met de start van dit nieuwe jaar, ga ik een nieuwe avontuur aan. Want zo voelt het echt, als een groot avontuur. Een avontuur waar ik lang over heb getwijfeld. Maar waar ik, na eind vorig jaar de knoop eindelijk te hebben doorgehakt, dit jaar vol energie aan ga...

Lees verder