Van hollen naar stilstaan

Momenteel zit ik alleen thuis, complete stilte om me heen met alleen de klok die ik hoor tikken. De laatste maanden van 2023 waren voor mij complete gekte. Er gebeurde zoveel tegelijk. Grote opdrachten die ik met (toen nog) mijn team aan het afronden was, de feestdagen met alle drukte eromheen, ik zat met mijzelf in de knoop, twijfelde over hoe ik verder wilde met mijn bedrijf. Er zaten gewoon te weinig uren in de dag, het was teveel, waardoor mijn energie weg sijpelde.

Het was nodig

Het klinkt misschien gek, maar ik had het nodig. Om in te zien dat dit niet was wat ik wilde, om keuzes te maken en knopen door te hakken. Die complete gekte, het continu hollen, het moest gebeuren om de volgende stap te kunnen maken.

En dan is er ineens complete stilte

Alsof er letterlijk een knop is omgegaan, is het nu compleet stil. Natuurlijk zijn de feestdagen voorbij, wat enorm scheelt, maar vooral heb ik weer grip om wat gebeurt en moet gebeuren. Ik heb het overzicht en de rust weer terug. En ondanks dat ik nog steeds lieve klanten heb die ik mag helpen met hun onbelemmerde groei, voelt het alsof ik van hollen naar abrupt stilstaan ben gegaan. In de meest positieve zin, want ik kan weer ademen, voel weer waar ik naar toe wil en geniet vooral ook weer van het ondernemerschap. Dat was ik de laatste maanden echt even helemaal kwijt.

Rust, stilte en vooral ook tijd om creativiteit te laten vloeien

Ik merk nu hoe ik het gemist heb, mijn creativiteit gewoon te kunnen laten gaan en te zien wat er uitkomt. Omdat het kan en vooral omdat ik er nu weer tijd voor heb.

Dus ben ik vandaag lekker bezig met een toffe weggever met daarin 5 simpele tips hoe je een uur tijd per week kunt besparen (wil je deze als eerste ontvangen, stuur mij dan een dm met je e-mailadres en dan ontvang je hem volgende week in je mailbox), ben ik video’s aan het opnemen voor mijn nieuwe traject en bedenk ik spontaan leuke Reels en Stories 😉.

Tijd is kostbaar

Tijd is kostbaar, het sijpelt weg vaak zonder dat we er erg in hebben. En voor we het weten is de dag, de week, de maand voorbij. Ik weet waar mijn tijdslekken zaten en heb er alles aan gedaan om deze te veranderen. Maar jij, weet jij waar jouw tijdlekken zitten? En belangrijker, hoe je deze kunt voorkomen/verhelpen? Of lees je dit nu en denk je dat er geen tijdslekken in jouw bedrijf zitten? Dat jij toch echt alles zeker goed geregeld hebt.

Dan is dit jouw wake-up call

Want elke ondernemer verliest onnodig tijd. Je lieve business buddy, die geweldige business coach en zelfs die fantastische gast die altijd op een eiland in de zon lijkt te zitten genieten. Je ziet aan de voorkant niet dat ze ’s morgens om 6 uur al achter de computer zitten, de nieuwe marketingcampagne weer te laat zijn begonnen omdat de teksten niet op tijd klaar waren of zelfs een lancering moeten uitstellen. Je ziet alleen wat ze willen dat je ziet, maar ook bij hun bedrijf is aan de achterkant nog tijdswinst te halen. De vraag is alleen hoeveel tijdwinst kun jij nog behalen voor je bedrijf? Hoeveel tijd besteed jij nog aan dingen die niet tot jouw kernwerkzaamheden (zouden moeten) horen?

Durf jij de test aan om een antwoord op die vraag te krijgen??? Ga dan nu naar geasimons.nl/test.
Ik ben benieuwd of je het aandurft 😉.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Een nieuw jaar, een nieuw begin - Blog geschreven door Gea Simons

Een nieuw jaar, een nieuw avontuur

Met de start van dit nieuwe jaar, ga ik een nieuwe avontuur aan. Want zo voelt het echt, als een groot avontuur. Een avontuur waar ik lang over heb getwijfeld. Maar waar ik, na eind vorig jaar de knoop eindelijk te hebben doorgehakt, dit jaar vol energie aan ga...

Lees verder