Een nieuw jaar, een nieuw avontuur

Met de start van dit nieuwe jaar, ga ik een nieuwe avontuur aan. Want zo voelt het echt, als een groot avontuur. Een avontuur waar ik lang over heb getwijfeld. Maar waar ik, na eind vorig jaar de knoop eindelijk te hebben doorgehakt, dit jaar vol energie aan ga beginnen.

Knopen doorhakken

De afgelopen ruim 3 jaar heb ik hard gewerkt om een bedrijf neer te zetten waarbij uitvoering, ondersteuning en ontzorging centraal stonden. Ik was er (en ben dat overigens nog steeds) van overtuigd dat je als ondernemer veel meer kunt bereiken als je jezelf richt op waar jij goed in bent en alle randzaken aan anderen overlaat.

Dat bouwen deed ik niet alleen, in die 3 jaar heb ik gebouwd aan een team die mij en mij klanten kon helpen. Een team van 12 dames met elk hun eigen expertise.

Ik had een droom, waar ik met mijn bedrijf heen wilde en wat ik voor andere ondernemers wilde betekenen. Een droom om uit te groeien tot de grootste van Nederland. Ik had een droom, een droom die door de werkelijkheid werd ingehaald.

Vorig jaar moest ik concluderen dat ik niet meer gelukkig van mijn bedrijf werd. Het uitvoerende werk wat ik nog steeds deed ging mij steeds meer tegenstaan. De onbelemmerde groei, dat wat ik iedere ondernemer gun, kon ik voor mijn eigen bedrijf niet waarmaken. En dus moest ik wel knopen doorhakken.

Wat dan wel?

Want als dit het niet voor mij gaat worden, wat dan wel? In welke vorm ga ik verder? En wat ga ik dan als dienst aanbieden?

Vragen die mij de laatste maanden van 2023 slapeloze nachten hebben bezorgd. En hoe dichter ik bij het antwoord kwam, hoe benauwder ik het kreeg. Want hetgeen mij tegenhield in de groei was hetgeen ik niet zelf in de hand had, de tijd en kennis van mijn team. Een nog groter team met meer expertise was voor mij simpelweg geen optie, het kostte mij nu al teveel tijd het team te managen. Bovendien ben ik geen ondernemer geworden om anderen een leuk salaris te geven, ik wilde (wil) zelf geld verdienen en mijn dromen waarmaken.

Op een live dag gaf mijn lieve coach Veronique Prins met een simpele vraag “Wat gebeurt er met je als ik je zeg dat je morgen een dubbele omzet moet draaien?” het laatste setje. Ik wist ik op dat moment, met mijn aanbod van toen, absoluut niet kon verdubbelen.

Ik moest een heel andere kant.

En dat betekende afscheid nemen

Ik moest alleen verder, bouwen aan een vernieuwd bedrijf. Een nieuwe richting, een nieuw avontuur zonder team. En niet langer uitvoerend werk als aanbod, maar dat doen voor mijn klanten waar ik het allerbeste in ben: het vinden van de tijd (en vaak ook geld) lekken voor mijn klanten en zorgen dat hun VA(‘s) met mijn plan deze oplossen.

Daarom heb ik eind december afscheid genomen van (bijna) mijn hele team om alleen verder te gaan. En hoe spannend dit avontuur ook is, ik heb er zin in!

Zo kan ik veel meer fantastische ondernemers helpen met de onbelemmerde groei van hun bedrijf. Dus ik ga ervoor: een geweldig, groots, mega gaaf 2024 en ik kijk uit naar de toffe klanten die ik dit jaar mag gaan helpen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Wat onbelemmerd groeien voor mij betekent - Gea Simons

Wat onbelemmerd groeien voor mij betekent

Overal waar je mij opzoekt zie je het staan: Onbelemmerd groeien. Het is waar ik voor sta, het is wat ik ook helemaal voel en wat ik mijn klanten het meest toewens van alles, onbelemmerd kunnen groeien met je bedrijf. Persoonlijk vind ik het ook een hele mooie term, maar wat bedoel ik hier nu eigenlijk mee? Waar sta ik dan dus voor? Lees het hier->

Lees verder

Zo krijg ik mijn takenlijst elke dag af

Zo krijg ik mijn takenlijst elke dag af

Afgelopen maandag had ik een telefoongesprek met een collega onderneemster. Ze vroeg mij op een gegeven moment hoe ik het nou voor elkaar kreeg mijn taken elke dag af te hebben. Het was voor haar een onmogelijke taak. Mijn werkwijze is simpel, en ik deel hem ook graag met jou. Doe er je voordeel mee 😉.

Lees verder