Heeft hoppen van business coach naar business coach wel zin bij uitblijvende resultaten?

Vandaag begon ik met het scrollen door de groepsberichten op Facebook. Eén bepaalde oproep trok mijn aandacht. De oproep was globaal: Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met een business coach, ik hoor graag jullie ervaringen (positief en negatief). Met verwondering los ik daarna de reacties op deze oproep.

Waarom de reacties mij verwonderde?

Er werd op de oproep gereageerd met onder andere opmerkingen als “Ik heb veel al gedaan”, “Mijn ervaring met business coaches…”, “Ik laat me nu sinds 2 jaar coachen en heb verschillende gehad”, “Ik heb heel veel aan mijn business coaches” en ” Zelf heb ik veel aan mijn business coaches gehad”. Waarom ik dan verbaasd ben? Omdat er vaak (en dus niet met uitzondering) gereageerd werd met een meervoud. De gemiddelde onderneemster die op deze oproep heeft gereageerd hopt dus van business coach naar business coach. En in mijn hoofd gaan dan de radartjes draaien.

Want waarom zou je hoppen van business coach naar business coach?

Paste de business coach niet meer bij je? Had je behoefte aan nieuwe impulsen? Wou je eens horen of een andere coach met betere ideeën kwam? Of was het resultaat niet naar je tevredenheid? En als dat laatste het geval was, lag dat dan wel aan je coach?

Mijn definiëring van een business coach

Nou is de definiëring van een business coach ook misschien voor jou anders dan voor mij. Voor mij is een business coach dé persoon die mij helpt met het vinden van groeimogelijkheden zodat ik meer omzet kan maken. Zij helpt mij bij het maken van een strategisch plan en het opstellen van concrete en haalbare doelstellingen. Zij haalt mij uit mijn comfortzone waardoor ik boven mijzelf uit stijg en geeft mij een schop onder de kont wanneer het nodig is.

Iemand die helpt bij het komen in de juiste mindset is voor mij geen business coach bijvoorbeeld, alhoewel ik ook hier de term vaak voorbij zie komen.

Ik ben dus zeker geen business coach

Laat mij duidelijk zijn, ik ben in ieder geval geen business coach. Ik begin namelijk met werken als de business coach haar werk heeft gedaan en samen met jou een mooi plan heeft opgesteld. Want een mooi plan is één ding, maar als jij daarna nog zo verzuipt in de waan van de dag dat je er niet mee aan de slag kunt dan wordt het nooit wat. Als je nog te veel in de uitvoering zit, je bedrijfsprocessen niet goed hebt ingericht en de boel simpelweg nog niet staat dan zal het je niet lukken om de volgende stap voor elkaar te krijgen.

Een business coach kan je enorm veel stappen verder helpen, maar als vervolgens de resultaten uitblijven is een volgende business coach echt niet de oplossing. Als je fietsband lek is gaat een nieuwe rem je probleem niet oplossen, je zult je fietsband moeten laten maken om weer verder te kunnen.

Je zult dus eerst de zooi op moeten ruimen in je bedrijf, automatiseringen goed moeten zetten, procesmatig moeten gaan inrichten en moeten systematiseren om daarna onbeperkt te kunnen groeien.

En dat is nu precies waar ik jou mee kan helpen. Mijn werk is misschien niet zo sexy als dat van een business coach, maar dat is schoonmaken van je huis ook niet en het moet toch gebeuren anders wordt het een zooitje.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Boek dan een gratis Quickscan!

De podcast

Luister je liever naar de Podcast?
Klik dan hieronder ⬇

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook