Het gevecht tegen de klok: Hoe vrouwelijke ondernemers worstelen met groeiende werklasten

In de dynamische wereld van het ondernemerschap zijn wij als vrouwelijke ondernemers niet alleen bezig met het opbouwen en laten groeien van ons bedrijf, maar ook met het balanceren van al onze verantwoordelijkheden. Het is een uitdaging om alle ballen in de lucht te houden. En één van de grootste uitdagingen waar wij mee worstelen is wel de groeiende werklast die komt met een groeiend bedrijf. 3 hindernissen waar ik zelf mee werd geconfronteerd deel ik hieronder, inclusief de oplossing die ik hiervoor heb gevonden om dit gevecht tegen de klok aan te gaan.

Overweldigende takenlijsten

Als ondernemer heb je vaak een eindeloze lijst met taken die moeten worden voltooid. Het managen van je bedrijf, het helpen van je klanten, om nog maar niet te zwijgen over alle marketing, sales en administratieve taken – de lijst lijkt nooit te eindigen. Voor vrouwelijke ondernemers kan het uitvoeren van al deze taken een zware last worden, vooral als ze ook andere verantwoordelijkheden hebben zoals de zorg voor kinderen.

Om niet geleefd te worden door mijn takenlijst heb ik geleerd om prioriteiten te stellen en efficiënt te plannen. Daarbij deel ik mijn taken in volgens mijn systeem van Nu doen, Inplannen, Delegeren of Verwijderen. Ik focus mij op de taken die ik nu moet doen, plan andere taken in en kijk kritisch naar welke taken ik kan delegeren naar mijn team en welke taken overbodig zijn en ik dus kan verwijderen. Op deze manier kan ik mij concentreren op de kernactiviteiten van mijn bedrijf.

Gebrek aan tijd voor IPA’s en strategische groei

Terwijl wij worstelen met dagelijkse operationele taken, kan het moeilijk zijn om voldoende tijd te vinden voor IPA’s (inkomen producerende activiteiten) en strategische groei . Het ontwikkelen van nieuwe diensten, het opbouwen de namenlijst, sales – dit zijn essentiële elementen voor het laten groeien van een bedrijf op de lange termijn. Echter, het gebrek aan tijd en middelen kan deze groei in de weg staan.

Ook ik liep tegen tijdgebrek aan en sloeg dus steeds mijn salesactiviteiten over om het werk voor klanten en mijn bedrijf af te krijgen. Om dit probleem aan te pakken, blok ik nu bewust tijd in mijn agenda op vaste momenten in de week. Hier wordt niet meer aan getornd. Ik maak daarbij ook gebruik van automatiseringen om routinetaken te vergemakkelijken en daarmee tijd vrij te maken voor sales en strategie.

Mentale en fysieke uitputting

Het constant jongleren met verschillende rollen en verantwoordelijkheden kan leiden tot mentale en fysieke uitputting voor vrouwelijke ondernemers. Het gebrek aan vrije tijd en het voortdurende gevoel van druk kunnen een tol eisen, waardoor de motivatie en de kwaliteit van het werk kunnen verminderen.

Het was en is voor mij dan ook van vitaal belang om zelfzorg prioriteit te geven. Ik reserveer daarom tijd voor ontspanning, rust en lichaamsbeweging om mijn energie op peil te houden. En ik vraag om hulp waar het kan zodat ik mijzelf niet (meer) voorbij loop. Leer ook om hulp te vragen en taken los te laten wanneer nodig. Het hebben van een sterk ondersteuningsnetwerk, zowel binnen als buiten je bedrijf, kan een enorm verschil maken.

Het gevecht tegen de klok is een voortdurende uitdaging voor ons als vrouwelijke ondernemers. Door bewust prioriteiten te stellen, tijd te reserveren voor sales en strategische groei en goed voor jezelf te zorgen, kun je deze worsteling overwinnen. Onthoud dat groei geleidelijk komt en dat het belangrijk is om een balans te vinden tussen werk en persoonlijk leven. Samen kunnen we streven naar het creëren van een omgeving waar wij goed kunnen gedijen en succesvol kunnen groeien.

De podcast

Luister je liever naar de Podcast?
Klik dan hieronder ⬇

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Verkeerd van start gegaan

Verkeerd van start gegaan

Het gebeurt ons op vele vlakken. Zo aan het begin van het jaar, maar ook (met regelmaat bij mij in ieder geval 😉) in de ochtend, bij een kennismaking of zelfs een (eerste) samenwerking. Verkeerd van start gaan. Dat eerste moment bepaalt vaak het verdere verloop.

Lees verder

Dingen doen waar jij op leeg loopt

Dingen doen waar jij op leeg loopt

Nog niet eens zo lang geleden liet ik het gebeuren. Al halverwege de werkweek was ik uitgeput door kleine klussen en al die e-mailvragen beantwoorden. Het slokte mijn tijd op. Ik wilde zo graag mijn klanten helpen, omdat ik hen het beste gunde. Maar het ging ten koste van mijzelf. En dan ga je jezelf op een gegeven moment tegenkomen.

Lees verder

Ik ben mijn verhaal kwijt - Blog door Gea simons

Ik ben mijn verhaal kwijt

Ik hik er weer tegenaan. Ik wil zoveel vertellen maar kom maar niet op de woorden. Ik ben mijn verhaal kwijt. Ik maak grote stappen vooruit en tegelijkertijd verkramp ik. Inmiddels herken ik de fase waar ik in zit, ik heb het afgelopen anderhalf jaar al een paar...

Lees verder