Terug naar de basis: Waarom mijn nieuwsbrief gewoon weer de titel nieuwsbrief krijgt

Ik stop ermee! Ik ben helemaal klaar met het eromheen draaien. Ik ga mijn nieuwsbrief gewoon weer nieuwsbrief noemen. Want laten we eerlijk zijn, dat is precies wat het is. Ik weet het, jij weet het, we weten het allemaal. Soms lijkt het alsof we de behoefte voelen om alles een fancy naam te geven, maar laten we de feiten onder ogen zien: het blijft gewoon een nieuwsbrief.

Trouw blijven aan de essentie van wat ik wil delen

In een tijdperk waarin termen als ‘content marketing’, ‘digitale publicaties’ en ‘e-mailcampagnes’ de boventoon voeren, lijkt het alsof we ons soms te veel bezighouden met het verzinnen van creatieve namen voor simpele concepten. Hetzelfde geldt voor mijn nieuwsbrief. Ook ik had het idee dat ik een unieke naam moest bedenken om op te vallen tussen de rest. Maar ik besef nu dat het belangrijker is om trouw te blijven aan de essentie van wat ik wil delen: mijn tips en ervaringen. En dan doet de naam er niet toe.

De nieuwsbrief blijft een krachtig communicatiemiddel

En een communicatiemiddel dat al jarenlang succesvol wordt gebruikt. Het biedt een directe manier om waardevolle inhoud te delen met mijn lezers. Het stelt me in staat om op een persoonlijke manier te communiceren en een band op te bouwen. Door mijn nieuwsbrief gewoon een nieuwsbrief te noemen, plaats ik de focus weer op wat echt belangrijk is: het leveren van relevante informatie en het bieden van waarde aan mijn lezers.

Transparantie en authenticiteit

Daarnaast geloof ik dat het gebruik van een fancy naam voor iets dat eigenlijk gewoon een nieuwsbrief is, afbreuk kan doen aan de transparantie en authenticiteit van communicatie. Ik heb geen verborgen agenda, en wil oprecht mijn ervaringen en tips met mijn lezers delen. Door het simpelweg een nieuwsbrief te noemen, laat ik dat zien.

Mijn nieuwsbrief heet weer gewoon zo

Dus vanaf nu stop ik met het bedenken van uitgebreide namen voor mijn nieuwsbrief. Ik omarm de eenvoud en eerlijkheid van de term “nieuwsbrief”. Het is een beslissing die gebaseerd is op mijn verlangen om terug te gaan naar de basis en me te concentreren op wat echt telt. Ik wil mijn lezers voorzien van waardevolle informatie, boeiende verhalen en bruikbare tips. En dat alles rechtstreeks in hun inbox, zonder poespas.

Het is tijd om afstand te nemen van de drang om alles een fancy naam te geven en het simpel te houden. Mijn nieuwsbrief blijft gewoon een nieuwsbrief, en dat is prima. Ik wil de nadruk leggen op de inhoud, de waarde en de oprechtheid van mijn communicatie. Laten we teruggaan naar de basis en ons richten op wat echt belangrijk is: het delen van waardevolle informatie met onze lezers. Dus, welkom terug bij mijn nieuwsbrief – zonder franje, maar met volle aandacht voor de essentie.

Ontvang je mijn nieuwsbrief nog niet?

Meld je dan aan en ontvang elke week mijn nieuwsbrief in je inbox.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Van hollen naar stilstaan - blogbericht door Gea Simons

Van hollen naar stilstaan

Momenteel zit ik alleen thuis, complete stilte om me heen met alleen de klok die ik hoor tikken. De laatste maanden van 2023 waren voor mij complete gekte. Er gebeurde zoveel tegelijk.
Het gaat je niet in de koude kleren zitten, maar ik leef nog en deel graag met je hoe het nu met mij gaat.

Lees verder

Een nieuw jaar, een nieuw begin - Blog geschreven door Gea Simons

Een nieuw jaar, een nieuw avontuur

Met de start van dit nieuwe jaar, ga ik een nieuwe avontuur aan. Want zo voelt het echt, als een groot avontuur. Een avontuur waar ik lang over heb getwijfeld. Maar waar ik, na eind vorig jaar de knoop eindelijk te hebben doorgehakt, dit jaar vol energie aan ga...

Lees verder