Verkeerd van start gegaan

2023 is begonnen en zo, net op het randje dat het nog mag, wil ook ik je natuurlijk een geweldig en succesvol nieuw jaar toe wensen waarin je jouw doelen gewoon gaat halen. Ik kijk enorm uit naar alle geweldige dingen die gaan komen, en ik hoop dat jij dit ook doet.

Dat mijn jaar iets anders van start is gegaan dan ik gepland had zul je misschien al wel gezien hebben. Afgelopen maandag zou ik weer van start gaan, helaas liep dat wat anders. Ik zal je de details besparen, maar een buikgriep heeft mij even flink in de greep gehad. Natuurlijk kan ik daar van wakker liggen, maar hé, het jaar is nog maar net begonnen. Dus ga ik, net als jij, gewoon lekker verder en knallen in de dagen, weken en maanden die nog voor mij liggen.

Verkeerd van start gaan

Het gebeurt ons op vele vlakken. Zo aan het begin van het jaar, maar ook (met regelmaat bij mij in ieder geval ūüėČ) in de ochtend, bij een kennismaking of zelfs een (eerste) samenwerking. Verkeerd van start gaan. Dat eerste moment bepaalt vaak het verdere verloop. En dat is toch eigenlijk gek. Zo’n eerste moment is vaak maar een fractie van het geheel. Want wat zijn nou 4 dagen op een heel jaar, 5 minuten op een dag of 1 minuut op een heel kennismakingsgesprek. Toch zijn we al snel geneigd het op te geven, of iemand af te schrijven, als dat eerste moment niet goed is geweest of goed voelt. We duiken liever het bed weer in lekker onder de deken, passen onze plannen dan maar aan of laten die potenti√ęle klant (of samenwerking) lopen.

We vertrouwen op ons gevoel

En als ons gevoel (onze intu√Įtie) zegt dat het niet goed is, in dat hele korte moment, dan zijn we bereid het op te geven. Maar wat nou als je intu√Įtie niet klopt? Of √ľberhaupt, verdient dat doel of die persoon of zelfs jij geen tweede (of derde of vierde) kans?

Waar ligt ons kantelpunt?

Als ik nu op zou geven, zou mijn hele jaar nu al verknald zijn. En ja duh, een heel jaar weggooien is zonde natuurlijk. Ik weet zeker dat jij dat ook niet zou doen. Je geeft misschien even aan je gevoel toe, slaapt er eventueel een nachtje over, en hop de volgende dag‚Äč spring je met vernieuwde energie uit bed om alsnog lekker te gaan knallen. Een dag (of paar dagen) op een jaar zullen ook voor jou niet bepalend zijn. Zeker niet zo aan het begin van het jaar.

Maar wat doe je als je halverwege deze maand jouw omzetdoel bij lange na nog niet heb gehaald? ‚ÄčZet je dan je schouders er nog onder omdat je toch nog zeker 14 dagen ook over hebt?
Of als je een kennismakingsgesprek hebt met een VA die jou gaat helpen, die op alle fronten een match met jou en jouw bedrijf is, maar de start van jullie gesprek stroef verloopt? Schrijf je haar dan meteen af waardoor niet alleen zij een slechte dag heeft maar jij nog steeds blijft overlopen in het werk?

Ga ervoor, ook bij een verkeerde start

Waarom ik dit met je deel, zo aan het begin van het jaar? Omdat ik¬†ondernemers¬†het nog te vaak zie opgeven. Doelen worden naar beneden bijgesteld (waardoor het droominkomen niet wordt gehaald), geweldige programma’s worden niet gelanceerd (waardoor veel klanten niet worden geholpen) en samenwerkingen worden te snel stopgezet (waardoor het werk nog steeds niet afkomt). En dit zijn maar enkele voorbeelden.

STOP! Kijk en leer van wat er is gebeurd in plaats van aan te passen of zelfs aan de kant te zetten. Wat ging er verkeerd, waarom ging het verkeerd, wat kan er anders? Pas dat stukje aan om vervolgens vol te blijven gaan voor je geweldige doelen en plannen. 
‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč
Gaat daarmee nu alles vanzelf goed komen? Nee zeker niet. Maar je zult er wel een geweldig gevoel aan over houden omdat jij er alles aan hebt gedaan en alles hebt geprobeerd om het wel te halen.

Ik kijk uit naar komend jaar en de plannen die ‚Äčik heb later dit jaar met je te delen. En ben heel benieuwd naar jouw mooie plannen!

Tot snel.‚Äč

De podcast

Luister je liever naar de Podcast?
Klik dan hieronder ⬇

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

De veredelde websitebouwer genaamd Technisch VA

De veredelde websitebouwer genaamd Technisch VA

Afgelopen jaren heeft het beroep virtueel assistent een enorme boost gehad. VA's vliegen als paddenstoelen uit de grond, en laten we wel zijn, dat is ook heel begrijpelijk. VA worden is niet heel erg moeilijk, je kunt het vanuit huis prima doen en er is een enorme vraag naar VA's. Maar wanneer is een VA nou een VA, en specifieker: wanneer mag jezelf een technisch VA noemen?

Lees verder