Een betoverende workation in Parijs: Werken, ontdekken en genieten

Zoals je vorige week via sociale media al hebt kunnen zien heb ik afgelopen week deelgenomen aan een onvergetelijke workation in het hart van Parijs. Samen met zeven andere geweldige onderneemsters verbleef ik in een prachtig appartement, slechts een steenworp verwijderd van de majestueuze Arc de Triomphe. Georganiseerd door de toppers Jill van den Bosch en Barbara Vermaas, bood deze workation de perfecte balans tussen hard werken aan onze online zichtbaarheid, sales en het verkennen van de betoverende stad Parijs. Ik deel graag met jullie wat voor mij de voordelen van een workation zijn en wat ik uit deze workation heb gehaald.

De voordelen van een workation

Productiviteit en Focus:
Een van de grootste voordelen van een workation voor mij is de mogelijkheid om te werken in een nieuwe omgeving, weg van de dagelijkse sleur. In ons prachtige appartement was er een fijn ingerichte woonkamer waar we ’s ochtends hard aan onze online zichtbaarheid werkten, tips van Barbara en Jill ontvingen en strategieën bespraken. De verandering van omgeving en de inspirerende sfeer zorgen er bij mij voor dat mijn creativiteit en productiviteit wordt gestimuleerd. Doordat je met een groep bent kun je elkaar motiveren en ondersteunen, wat resulteert in een focus die voor mij moeilijker te bereiken is in een reguliere kantooromgeving.

Verkenning en Inspiratie:
Na de ochtendsessies was het tijd om de prachtige stad Parijs te ontdekken. Van de charmante straatjes tot boulevards van de Champs-Élysées, Parijs bood een overvloed aan inspiratie op elke hoek. Samen met mijn mede-workationers verkende ik beroemde bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren, maar ook minder bekende plekjes, waar de echte ziel van de stad te vinden is. De prachtige stad die Parijs is zijn inspirerend en gaven mij nieuwe ideeën en inzichten.

Ontspanning en Verbinding:
Na een dag vol werk en ontdekking was het tijd om te genieten van de culinaire hoogstandjes die Parijs te bieden heeft. En genoten hebben we! Van gezellige bistro’s naar prachtige restaurants, waar we de heerlijke Franse keuken proefden. Juist tijdens deze informele momenten leer je elkaar beter kennen en bouw je waardevolle connecties op. De informele sfeer van een workation zorgt voor een bijzondere dynamiek, waarin werk en plezier naadloos samengaan.

Wat ik uit deze workation heb gehaald

Mijn motivatie en drive om te groeien nog meer gevonden
Ik heb deze workation geleefd als een god in Frankrijk, en dat voelde heerlijk. In Parijs vond ik nog meer de motivatie en drive om verder te groeien. Dit is waar ik blij van word. Dus heb ik vorige week besloten dat ik dit ieder jaar wil. Niet één keer, maar twee keer. Om nieuwe ideeën op te doen, mij zonder afleiding te kunnen richten op mijn bedrijf, te connecten met andere toppers en vooral ook even lekker te genieten.

Mijzelf terug gevonden
Het klinkt zwaar, maar het voelt wel zo. Ik verstopte mijzelf, achter zwart-wit beelden, achter wat ik dacht dat mijn volgers wilden zien. In Parijs liet ik het allemaal los en kon ik onbelemmerd mijzelf zijn. En dat voelde geweldig. Mijn sociale media tijdlijn gaat daarom op de schop. Barbara, als Social Media Expert, had maar 1 minuut nodig om mij te overtuigen van het feit dat ik zoveel meer ben dan de zwart-wit foto’s die ik tot dan toe op sociale media en mijn website deelde. Ik straal en geniet van het leven en dat mag gezien worden! Dus vanaf nu zie je mij alleen nog in kleur en verstop ik mij niet langer achter een zwart-wit filter.

Geleerd hoe ik sales leuk kan maken voor mijzelf
Voor mij was sales nog steeds iets wat ik moest doen, niet iets wat ik leuk vond om te doen. Jill, als Salescoach, heeft mij laten zien hoe ik het voor mijzelf weer leuk kan maken. Ook zonder de harde verkoper te zijn kan ik een geweldig salesgesprek voeren op een manier die bij mij past.

Mijn workation in Parijs was een onvergetelijke ervaring die me nieuwe energie en inspiratie gegeven. De productieve ochtendsessies, de betoverende stad en het heerlijke eten vormden samen een perfecte mix van werk en plezier. Een workation biedt de mogelijkheid om uit je comfortzone te stappen, nieuwe perspectieven te ontdekken en jezelf zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen. Dus, als je de kans krijgt om deel te nemen aan een workation, aarzel dan niet en maak je klaar voor een avontuur vol groei en ontdekking!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Zo krijg ik mijn takenlijst elke dag af

Zo krijg ik mijn takenlijst elke dag af

Afgelopen maandag had ik een telefoongesprek met een collega onderneemster. Ze vroeg mij op een gegeven moment hoe ik het nou voor elkaar kreeg mijn taken elke dag af te hebben. Het was voor haar een onmogelijke taak. Mijn werkwijze is simpel, en ik deel hem ook graag met jou. Doe er je voordeel mee 😉.

Lees verder

Een nieuw jaar, een nieuw begin - Blog geschreven door Gea Simons

Een nieuw jaar, een nieuw avontuur

Met de start van dit nieuwe jaar, ga ik een nieuwe avontuur aan. Want zo voelt het echt, als een groot avontuur. Een avontuur waar ik lang over heb getwijfeld. Maar waar ik, na eind vorig jaar de knoop eindelijk te hebben doorgehakt, dit jaar vol energie aan ga...

Lees verder