Vandaag mijn allereerste blog onder mijn nieuwe bedrijfsnaam en wel op de dag dat ik ook mijn nieuwe website en Dream big Do bigger lanceer. Ik vind dat best spannend, perfectionistisch als ik ben had ik eigenlijk meer af willen hebben. Maar… dan blijf ik uitstellen en komt er nog geen geld binnen. Dus ik ga er gewoon voor, Dream big Do bigger.

En dus publiceer ik dit eerste blog waarin ik mijn weg hier naar toe met jullie deel. Omdat ik zeker weet dat ook jullie, als ondernemers, met dezelfde vraagstukken worstelen als ik mee heb geworsteld. En waar ik inmiddels antwoorden voor heb gevonden en knopen heb doorgehakt. 

Hoe het begon

Laat ik beginnen met wat meer over mijzelf en mijn werk carrière te vertellen.

Samen met de liefste man ter wereld en onze prachtige, tikkeltje eigenwijze, dochter woon ik in de prachtige stad Breda. Wij zijn echte levensgenieters en gaan dan ook graag uit eten, lekker even borrelen en op vakantie zo vaak het maar kan. Om gelijk het plaatje voor jullie te schetsen: Met dit heerlijke weer vind je ons vanmiddag dus zeker op het terras, lekker in de zon met een glas wijn of bier (dat beslis ik vanmiddag) in de hand.

Inmiddels ben ik 47 en heb ik al het nodige beleefd op werk gebied. Heel lang geleden ben ik begonnen als apothekersassistente en doorgegroeid naar uiteindelijk product manager bij een farmaceutisch bedrijf. Na 20 jaar voor werkgevers te hebben gewerkt was ik er wel klaar mee. Door de frustratie van beslissingen die werden genomen waar ik totaal niet achter stond met daarbij een onwrikbare werkgever die niet open stond voor thuis werken, waardoor ik dagelijks 3 tot 4 uur reistijd kwijt was, was voor mij de lol van het werken er echt wel af. Na veel twijfelen hakte Ivar simpelweg de knoop door. “Je gaat gewoon voor jezelf beginnen, je wilt dit nu al zo lang. Doe het gewoon, we redden het wel samen.”

Dit was de schop onder mijn kont die ik nodig had en waardoor ik in 2013 lekker voor mijzelf ben begonnen. Ik opende in februari van dat jaar de virtuele deuren van mijn webwinkel Sien en Co, een walhalla voor kinderen die gek zijn op knutselen. Een hele stap omdat ik daarmee niet alleen mijn fulltime baan vaarwel zei, maar ook direct financieel afhankelijk werd van Ivar. Die mij overigens toen en nog steeds door dik en dun steunt. 

De volgende stap in mijn ondernemerschap

En nee, de webwinkel is er niet meer. Ik ben namelijk geen stilzitter, nooit geweest ook. Dus ben ik verder gaan leren en mijn natuurlijk talent voor de online techniek verder gaan uitbreiden. Het duurde niet lang voor ik steeds vaker een vraagbaak werd voor anderen. Een erg leuke tijd, maar jemig wat heb ik mijzelf toen in de vingers gesneden. Want ja, ik had een webwinkel en dan vraag je natuurlijk geen geld voor het helpen van andere webwinkeliers. Dat was immers niet mijn core business. Dom natuurlijk. Gelukkig leerde ik ook hierin en heb ik 2016 tenslotte ook Jouw technische coach opgericht om zo ook voor deze diensten facturen te kunnen versturen. Al snel merkte ik hoe leuk ik het vond om andere ondernemers te kunnen helpen met het laten groeien en opzetten van hun online bedrijf. En Jouw technische coach groeide snel. Ik zag de enorme kansen voor mijn nieuwe bedrijf en maakte wederom een keuze, de webwinkel moest dicht. Met een knoop in mijn maag hoor, want het was toch mijn kindje. Maar je kan je simpelweg niet voor de volle 100% inzetten voor twee bedrijven. Qua tijd niet, maar ook qua energie en focus niet. Dat gaat wringen. Dus maakte ik een keuze en ging ik vol voor Jouw technische coach.

Dream big Do bigger

Dat was wel één van de beste beslissingen die ik heb genomen. Want als Jouw technische coach werd ik weer financieel onafhankelijk. Ik kan je zeggen, de champagne fles ging open toen ik voor het eerst ook substantieel kon bijdragen aan de gezinspot. En hoe heerlijk was, en is het nog steeds, om mijn klanten ook met de groei van hun bedrijf te kunnen helpen. 

Dream big Do bigger: daarom maakte ik in december 2019 een vijf-jaren plan. In 2025 wilde ik een team van vijf technische VA’s hebben om mij te ondersteunen. 2025 heb ik niet gehaald. Jouw technische coach groeide zo hard, dat ik ‘s avonds niet meer wist hoe ik al het werk gedaan moest krijgen. Zo moest ik dus alweer een knoop doorhakken. Wat doe je als zelfstandig ondernemer als je het werk niet meer alleen aankan? Zeg je nee tegen klanten? 

Dat was voor mij gewoon geen optie. Dan moet je dus wel anderen in gaan schakelen om al het werk gedaan te krijgen. En daarmee had ik eind 2020 dus al een team nodig. En nu, in 2022, bestaat team Bureau GS zelfs uit twaalf dames die mijn klanten namens mij helpen.

En dan kom je op dat punt

Ondernemen is niet een rechte lijn naar boven, dat zullen jullie vast wel herkennen. Je hebt bergen en dalen, en soms zijn de dalen heel diep. Ik heb, ondanks hoe goed alles liep, mijzelf begin dit jaar door een diep dal geworsteld, zelfs tegen een burn-out aangezeten. Ik kon maar net mijn hoofd boven water houden, en wat was ik blij dat ik terug kon vallen op mijn geweldige team voor ondersteuning. 

Ik had nieuwe energie nodig, want ik wilde zo graag meer maar zat vast in hoe ik het dan verder wilde. Tot op het punt dat ik ervan moest kotsen zoals Veronique Prins op 20 maart zo mooi verwoordde. Want zo voelde het echt. En als je op dat punt komt, dan durf je wel die beslissingen te maken die je verder helpen. Dit had ik echt nodig en ik gun iedere ondernemer een Veronique die je laat inzien dat het zo niet verder kan en je de kracht en energie geeft om het helemaal anders te doen. 

Mijn blokkade zat in mijn bedrijfsnaam. Ik was technisch coach en werd dus daarvoor benaderd, maar inmiddels ben ik zoveel meer en kan ik ondernemers op zoveel meer vlakken helpen. Dus voortaan gaat mijn bedrijf verder onder de naam Gea Simons, gewoon lekker simpel mijn eigen naam. 

Laat jezelf nooit tegenhouden

Ik hoop dat ik, net als Veronique voor mij was, voor jou een inspiratie kan zijn. Laat niets je ooit tegenhouden om verder te groeien. Dream big Do bigger en ga er gewoon voor. En loop je tegen je eigen grenzen aan, heb je teveel op je bord, ben je het overzicht kwijt of weet je niet hoe je nu jouw prachtige financiële plan in de praktijk moet brengen? Pak dan die koe gelijk bij de hoorns en plan een afspraak met mij in.

De podcast

Luister je liever naar de Podcast?
Klik dan hieronder ⬇

2 Reacties

 1. Daniëlle

  Wat is de website mooi geworden.
  Ik heb met veel plezier naar je podcast geluisterd. Zo leuk.
  Ik wens je heel veel succes met je nieuwe site.
  En ik in niet wachten op onze samenwerking, we gaan knallen.
  Liefs Daniëlle

  Esvadesign

  Antwoord
  • Gea Simons

   Dank je wel Daniëlle!
   En ik kijk er zeker ook naar uit.

   Liefs Gea

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Verkeerd van start gegaan

Verkeerd van start gegaan

Het gebeurt ons op vele vlakken. Zo aan het begin van het jaar, maar ook (met regelmaat bij mij in ieder geval 😉) in de ochtend, bij een kennismaking of zelfs een (eerste) samenwerking. Verkeerd van start gaan. Dat eerste moment bepaalt vaak het verdere verloop.

Lees verder

Als het huilen je nader staat dan het lachen

Als het huilen je nader staat dan het lachen

Een maand geleden heeft ze een toffe weggever online gezet. Een video serie met geweldige tips die helemaal aansluiten bij waar haar doelgroep tegenaan loopt. En toch heeft ze maar een handvol aanmeldingen. Herkenbaar? Lees dan zeker even verder >

Lees verder